Saturday, January 19, 2013

Barcelona fäncid burksid

Eile õhtustest õlle ja selle uue puuvilja plaanidest ei tulnud midagi välja, sest niikaua kui mina Andra juttu (sellest kuidas Karlsson ja väikevend vanad on, mis oli lahe) lugesin jäi ta lihtsalt minu voodi peal magama nii et ise ka aru ei saanud :D Ma mõtlesin ka et panen siis silma korraks kinni ja kui uuesti lahti tegin oli väljas kottpime ja õhtu :D Siis me pesime hambad (mida ma siin Andra tungival soovil praegu mainima pean, kes muidu kardab, et lugejad on veendunud, et me ei pesegi hambaid, aga me pesime ausalt). Peale mingit sadat aastat und ärkasime hommikul ja avastasime et Emiliano on meile kirja ukse peale jätnud, et ta toob meile lampe ja kappe ja tahab Barcelonat ka näidata. Andra vaatas siis oma keelekursuste tunniplaani, kus oli kirjas, et need on Gironas, mis google mapsi pealt tundus suht kaugel ja sai väikese paanikahoo :D. Ta nimelt arvas et ei suuda sellise meeletu navigeerimisega ise küll hakkama saada ja hakkas meeleheites ümber laua ringe tegema, mis meil keset tuba on. Lõpuks võttis voodil looteasend sisse, hea et nutma ei hakanud :D Muidugi ta mure on ka pisut õigustatud, sest siiani iga kord kui me mõnest poest välja tuleme, hakkab ta eranditult valele poole kõndima.
Thomas joonistas meile kaardi ja siis me läksime suurt supermarketit otsima, mis on suht lähedal ja sealt saime ka sussid.

Peale seda läksime Emiliano ja Thomasega Barcelonasse ja peab mainima, et see parkimine on siin küll hull. Emiliano buss oli pargitud mingi väga suure kallaku peale ja selle ees oli u viie cm kaugusel teine auto nii, et sealt ära manööverdamiseks pidi ta nagu kallakust üles tagurdama, väga hull, ma oleks 10 korda enne otsa vajunud sinna kui minema oleks saanud :D

Barcelonas läksime Emiliano tuttava restorani ja seal sõime suuri fäncisids burgereid, mis olid ikka väga head ja jõime seda kohalikku õlu, mis oli ka hea. Siis olid seal veel kartulikoored ja maailma parimad nagu suured juustu kuubikud paneeritult või nii, ülihead nohh. Seal Andra ütles, et ta peab Gironas keelekursustel käima hakkama ja, et kuidas sinna saab ja selle peale tegid kõik sellist nägi et wtf ja ütlesid, et sinna sõidab rongiga u 2 tundi ja üks ots maksab 17 euri :D Nii et ta vist peab midagi vähe lähemat vaatama. Õnneks Thomas ütles, et kuna nad on siin oma keele üle kõik nii uhked siis keelekursused on tasuta ja ta lubas küsida, et äkki me mõlemad saaks neid siis võtta. Meiega koos olid seal restoranis veel mingid Emiliano sõbrad, noor naine ja mees ja üks kokk Lucia, kellelt Andra sai oma esimese Hispaania tervitus põsemusi, mis tal nüüd vanaduspäevini vist meeles on tänu sellele blogile :D Igastahes see mees oli olnud Soomes vahetusüliõpilane ja ka Tallinnas käinud ja arvas, et see on väga kahtlane, et soomlased sõidavad sinna ainult alkot ostma ja ei lähe isegi laevast maha :D Lõpuks kui me hakkasime ära minema siis Emiliano ütles, et tema kutsus meid ja teeb meile välja, mis oli temast nagu ülitore, sest see oli suht kallis restooooo naguuu (Andral on siiani süümekad. Ta nuttis natuke :D).

Emiliano sõber näitas kuidas ta tunnis magab nii, et õpetaja aru ei saa ja head õlud.


Pärast läks Emiliano koju ja me jäime Thomasega veel Barcelonasse. Ta näitas meile kuidas saab randa ja metrood, mis õnneks polegi nii väga keeruline. Vaatasime siis niisama Barcelonas ringi ka see on ikka ilus aga kuna täna sadas vihma siis plaanime mõni päev rohkem vaatamisväärsustega tutvuda. Ja isegi vihmaga on siin soe ja nagu ikka suvine õhk, mõnus. Õhtul tahtsime oma supermarketist kõnekaarte osta, aga selgus, et selleks on passi vaja nii, et me siis homme ostame ja ütleme oma uued numbrid. Nüüd õhtul proovisime need uued puuviljad ka ära ja need olid head, seest pehmed ja mustade seemnetega ja maitsesid nagu õun, banaan ja pirn kokku.


Aaa ja koju jõudes leidsime, et meil on nüüd ka öökapp, mis on vist Emiliano enda tehtud (Andra nägi hommikul kuidas ta seda meisterdas kui ta talle Eesti komme kinkis) ja uued lambid ja homme peaksime riiulid ka seina saama nagu ta oma kirjas ütles, mis ta meile jällegi jätnud oli.

Ongi vist tänaseks kõik.

Kaia

No comments:

Post a Comment