Thursday, April 11, 2013

Hinnad

Tere, tere!

Elu läheb nagu ikka ja mõtlesime, et teeks siis väikese hinnavõrdluse ka.

Üldiselt jäävad hinnad vist Eestiga samasse klassi, pole midagi kohutavalt kallimat ega odavamat. Meie käime enamasti siin lähedal asuvas Carrefouris, mis on suur pood, umbes nagu Selver või Prisma või nii.

Asjad, mis siin on natuke odavamad kui Eestis on näiteks: makaronid, suhkur, hakkliha, lõhe, oliiviõli (see on poole odavam siin).
Asjad, mis on pisut kallimad kui Eestis: kanaliha, saiad (siin on selliseid sepiku laadseid asju ka lisaks päris valgele saiale).
Asjad, mis on umbes samad: riis, piim (meie oleme leidnud ainult seda piima, mis kinnisena ei pea külmas olema ja kui pakki lahti ei tee siis seisab väga kaua, lahtine pakk seisab külmas ka 6 või 7 päeva), sink ja juust (neid olen ma siin tükina ostnud, nii on odavan, sest viilutatud pakkides on kuidagi palju vähem sees kui Eestis), õlu.
Puuviljad erinevad hooajati, aga kui on hooaeg siis on odavad küll, maasikad on näiteks juba 1,4-1.9 euri kilo ja täitsa maitse on ka olemas. Puuvilju on vist enamasti mõttekam osta nendest väikestest puuviljapoodidest, aga samas võib suures poes ka häid pakkumisi olla. Soodukaid on siin ka ja alguses meile tundus, et osad asjad on ikka super odavad, aga kui kassasse läksime siis selgus, et polegi. Tegelikult on tihti nendega nii, et kui ostad 2 asja siis ainult teine on selle superhinnaga, mis välja pandud. Carrefouris on siin sama moodi kõiki asju Carrefouri enda omi ka (nagu Eestis Rimis ja Selveris on näiteks) ja need on alati palju odavamad. Mina olen neid päris palju ostnud ja minu meelest on täitsa normaalsed (Andra muidugi arvab, et kuna need on odavad, siis on kindlasti ka halvemad :D).
Ega see nüüd mingi super hinnaanalüüs just polnud, aga üldiselt on siin hinnad ka Eestiga sarnased. Kuna ma miljonär pole siis olen ma siin päris mitu head ja odavat retsepti ka enda jaoks avastanud (Andra juba oskab süüa teha).

Paar asja, mis mainimata on jäänud ka.
See oli juba ammu, aga üks öö käisid meil vargad. Tulid rõdu uksest sisse, aga õnneks magas Emiliano suures toas ja nad võtsid vist ainult Diego suitsud ja midagi laual olnud rahakotist enne kui ära jooksid. Suht hull, me oma toas ei kuulnud midagi ja nüüd hoiame ust öösiti kinni.
Läksime üks päev keeltekooli ja avastasime, et väga roheliseks on kõik juba läinud. Lisaks jõudsime veel järeldusele, et siin pole muru, võib-olla me oleme liiga linnas, aga seda, et näeks palju muru korraga pole kuskil, imelik lausa :).

Aga see eest on palmid

ja roheline.

Andra leidis laheda puu.


Jagasin üks päev flaiereid ja siis tuli mingi kamp neegreid ja laotas tänavale maha suured riide tükid, kus peal olid päikseprillid ja käekotid. Nad müüsid neid seal natuke aega, kuni kuskilt kaugelt hakkas paistma politsei. Siis nad tõmbasid need riided kokku (riidel oli igas nurgas nöör, et saaks kohe ilusti ruttu endale pambuks kokku  tõmmata) ja panid metroosse jooksu. Väga kaval süsteem ma leian :D.

Riiulile leidsime ka täiega hea koha.

Ongi vist selleks korraks kõik.

Tsauuuuu :)


Kaia

No comments:

Post a Comment