Sunday, April 14, 2013

Kas saab veel paremaks minna?

Tsau, tsau, tsau

Nii, nii eile tuli Erasmuse türklane Yigit suurte poekottidega meie juurde ja hakkas kokkama. Me kõik aitasime ka ja lõpuks said valmis igasugused erinevad Türgi snäkid. Seal oli näiteks riivitud suvikõrvits, juustu ja pähklitega või siis mingi selline riivitud porgandite ja jogurtiga asi. Enamusi oli mõnus näiteks saiaga süüa ja neid toite oli väga palju erinevaid (läbivaks elemendiks oli küüslauk, mida Elisabeth igale poole hoogsalt sisse hakkis). Meil on siin juba päris mõnusad soojad ilmad nii, et saime rõdul süüa.
Kui me enne arvasime, et Eestis on selliseid poliitikuid, et hakka naerma, siis peale Diego jutte Belgia poliitikutest ja kuningaperest peab tõdema, et meil on kõik ikka täitsa normaalne. Ta väitis, et praeguse kuninga lapsed on kõik nii rumalad, et neist küll keegi troonile saada ei saa ja rahvas tahaks teha nii, et nende põlvkond jäetaks vahele ja keegi järgmisest põlvkonnast saaks troonile :D




Rosita õlu meeldis Andrale, ta ütle, et see oli natuke nagu punane õlu.

Türgi jook Yeni Raki, mis on selline, et alguses on läbipaistev ja siis lisad vett ja läheb valgeks. Ja see maitseb nagu lagrits.


Andrale tuli teine pakk ka koos väga armsa kingiga Katsilt ja Martalt. Lisaks oli seal suitsuvorsti ja leiba ning Andra ütles, et kui ta need suhu pistis, siis oli lausa maagiline tunne.


Ja eile hommikul tegid Andra ja Diego koos paari grupikaaslasega oma koolitööd ka, hea, et meil ikka selline suur ja mõnus maja on, kus saab kokku saada.


Täna aga oli Barcelonas, El Carmeli tänaval Holi värvifestival, see on India traditsioon ja sellega tähistatakse kevade algust. Algselt oli see festival, millega tähistati head saaki ja viljakat maad. Hindudele tähendab see kevade erksate värvide nautimist ja talvega hüvasti jätmist. Arvestades meie hiljutist täiega sooja ilma siis läks see küll täppi. Päris palju inimesi oli seal ja selleks ajaks kui meie kohale jõudsime olid kõik värvid juba ära müüdud, aga õnneks see polnud mingi probleem. Kõige ees oli lava, kus olid erinevad esinejad ja siis rahvas tantsis ja loopis igal pool värve õhku. Pressisime ennest sinna rahvamassi ja saime kõrval seisvate inimeste käest värve ja üldse pihta värvidega, mida igalt poolt lendas, täiega laheeeee oli see.

Vaene Diego, ajasime ta üles ja ütlesime, et 10 minuti pärast on festivalile minek :D

FESTIVAL









Läbi festivali olime erinevat värvi, ma alustasin rohelisena ja lõpetasin kirjuna, Andra alustas kollasena ja kuna talle roosa meeldis, siis lõpuks sai minu käest peotäie seda näkku :D



Peale festivali jalutasime veel lähedal olevasse Guelli parki, käisime seal sellistes kohtades, kuhu me esimene kord polnud sattunudki. Nägime palju mega ilusaid vaateid ka. Üli mõnus ja soe oli ja vahepeal ikka küsiti, et miks me üleni värvised oleme (metrooga koju tagasi sõites vaatsid kõik lapsed meid ka suurte silmadega).


Hai...

..rahast.


See park oleks mõnus koht piknikuks ka.



Lebo on ju nii päev otsa istuda.


Paistis kõrgelt mäe otsast.


Tagasi tulles nägime enda maja lähedal ühes aias ülimalt nunnusid kassipoegi :)

Kokkuvõttes oli väga lahe päev ja dušš oli ikka eriti mõnus asi, kui koju jõudsime. Enamuse värvi saime suure nühkimisega maha, mõned üksikud kohad on veel kergelt roosad.

Loodetavasti on teil ka juba varsti ilusad soojad ilmad. Olge tublid.

Kaia

2 comments:

  1. mul on pool pudelit yeni rakit veel kapis alles aastavahetusest, aga kellelegi ei maitse see:D muidu see festival tundub megalahe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. See on üks õudne jook :D Seekord jõi Diego minu, Kaia ja Elisabethi omad ära.
      See oli täiega lahe!

      Delete