Sunday, May 5, 2013

Rannamõnud ja esimesed vasikad

Tsau

Täna oli täpselt mõnus rannailm nii, et randa me läksime. Soe oli ja pilvi polnud, aga väike tuul oli ka nii, et päevitada oli hea. Vesi on ikka veel liiga külm, et ujuma minna, aga no mai algus on alles ka, loodetavasti läheb soojemaks.





Teel randa, sein oli sama roosa kui mu seelik.

Suvitaja pingil

Leidsin kännu
Rannas

Eile olime kodus ja mõtlesime, et võiks ise proovida kuulsate macaroons küpsiste tegemist. Teadsime küll, et need pidid keerulised olema, aga tahtsime näha, mis meil välja tuleb ja oiiii, mis meil välja tuli. Tegime siis enda meelest ilusti täpselt kõik retsepti järgi, mis oli täiega pikk ja kirjeldas igat asja väga põhjalikult. Vahustasin muna nii, et käsi läks krampi ja tagusime seda tainast ja plaadil küpsiseid ja mis sada asja veel, mida teha tuleb ja lõpuks need jõudsidki ahju.

Vahustamas

Enne saatuslikku ahjuskäiku.

Tundub et kass oli algusest peale umbusklik.

Aga see, mis ahjust välja tuli polnud mitte just macaroonside moodi. See oli midagi risti vastupidist, pilte me ei hakka lisama, nõrganärviliste huvides :D Otsustasime, et kui kunagi uuesti proovime ja midagi välja peaks tulema siis avalikutame ka esimesed pildid. Mõtlesime küll, et esimene vasikas läheb ikka aia taha, aga need tundusid aiast ikka väga kaugel olevat juba. Peale pikka ajude ragistamist jõudsime ka järeldusele. Nimelt oli ahju temperatuur retseptis 280 KRAADI, aga selle kirjutaja oli ilmselgelt olnud ameeriklane, kes arvab, et terve maailm on ameerika ja pole vajadust selgitada, millist kraadi mõeldakse. Me loomulikelt mõtlesime, et jutt on celsiusest, mitte fahrenheitist ja tänu sellele panime küpsised, mis peavad pigem jahedamas ahjus olema ikka mõnusasse põrgukuumusesse. Lisaks sellele polnud meil ka küpsetuspaberit nii, et me kasutasime Andral koolist üle jäänud pärgamenti. Sellest ka cooking tip: pärgament ei ole sama, mis küpsetuspaber, sealt ei tule asjad lahti. Kõik see kokku meenutas lausa lapsepõlve, kus me täiesti idiootseid ideid välja mõtlesime ja ise nende üle väga uhked olime, kuni selgus, et tegelikult asjad päris nii ei käi.

Kreem oli ainuke asi, mis hea välja tuli.

Lõpetuseks:

meie maja laste lemmik tegevus on täiesti segamatult treppidel istumine ja mängimine, üks kord oli kooli mängimiseks ka tahvel trepikotta toodud

ja päeva parim pilt, üritasin ellu tuua nurgagängi lemmikut sõna, flower power.

Kaia

2 comments:

  1. Teil ikka mõnus elu nautimine, hea lugemine järjekordselt. See "meie maja lapsed" nii armas, tuletab Nõlvaku 1. lastegängi meelde. :D

    ReplyDelete
  2. Oii Janet :) Üritame jah siin veel viimast võtta jaa kusjuures mulle tuleb ka kohe meie maja esine meelde :D

    ReplyDelete